Меѓународен натпревар во Уметничко Лизгање “Novi Sad na Ledu” 2017

Меѓународниот натпревар “Novi Sad na Ledu” 2017 во Уметничко Лизгање, злато, сребро и две бронзи за Македонските лизгачи

На Меѓународниот натпревар “Novi Sad na Ledu” 2017 кој се оддржа на 24.12.2017 година во Нови Сад, во конкуренција од 50 натпреварувачи од Р.Србија, Р.Хрватска и Р.Македонија, Македонските натпреварувачи освоија:

Златен медал во категоријата Кадети А – мажи Јан Стојановски  и

Сребрен медал во категоријата Кадети А – жени Јана Куковска.

Две бронзени медали освоија и нашите натпреварувачки: Тина Вичишка и Снежана Тунеска во интерпретативните категории.

Ова е прв меѓународен натпревар сезонава, а истата ја стартувавме со нов тренер од Белорусија - Vitaly Luchanok. Со новиот врвен тренер, очекуваме подобрен квалитет во настапите и уште подобри резултати до крајот на сезоната, а и во иднина.

Оваа заложба и резултати им ја должиме пред се на спортистите кои во изминатиов период напорно работеа, но и на големата поддршка што како Федерација ја имаме од СЦ Борис Трајковски, Агенцијата за Млади и Спорт и Македонскиот Олимписки Комитет.

Директорот на Спортскиот Центар “Борис Трајковски” г-динот Александар Петровски денес им го честиташе успехот на натпреварувачите и им посака уште поголеми успеси.
Федерацијата за Лизгачки спортови и СЦ Борис Трајковски се сложија дека подобрените услови за тренинзи, новиот квалитет во тренерскиот кадар и посветеноста на натпреварувачите можат да го издигнат Уметничкото лизгање во Македонија на заслужениот Олимписки Спорт.

Претседател на Федерација за Лизгачки спортови на Македонија
Цветанка Макаровски


Печати